Goed plan voor een groenstrook

Voor het bouwen eerst onderbouwen

In Nederland wordt volop gebouwd. Soms in grote projecten, soms op lokale schaal. Vaak moet dan het bestemmingsplan worden aangepast. Dat kan meestal wel, maar daar is dan een goede ruimtelijke onderbouwing voor nodig. Wij zijn bij veel van dat soort projecten betrokken en hebben er dan ook veel ervaring mee. Onlangs mochten we ook voor AG Architecten aan de slag met een mooie groenstrook in Heemskerk.

Wat speelde er?

Bouwbedrijf van Lith had een plan ontwikkeld voor de realisatie van acht woningen aan de rand van Heemskerk langs de Rijksstraatweg. Dit heeft enkele bijkomende voordelen. De groenstrook kan verkaveld worden, de overgang naar een naastgelegen woonwagenkamp kan verbeterd worden en de achterliggende wijk kan afgerond worden. De huizen worden gebouwd in een vergelijkbare stijl als de omliggende woningen. Van Lith vroeg AG Architecten hiervoor een bouwplan uit te werken.

Onze bijdrage

Wij hielpen mee door een ruimtelijke onderbouwing op te stellen. Hierin gaven we aan dat de plannen een positieve bijdrage leveren aan het gebied, onder andere door ze te toetsen aan bestaand beleid. Zo wil de provincie beschikbare ruimte duurzaam benutten en voorziet het plan in de toenemende woningvraag. Bovendien wordt de ruimtelijke kwaliteit op het perceel versterkt. Dutchplanners zorgde ook voor het uitzetten van een bodemonderzoek en een akoestisch onderzoek, inclusief het stroomlijnen van de benodigde gegevens. Binnen een week kregen we dit met ons team voor elkaar.

Bijna goedgekeurd

Zo ontstond er een complete en overtuigende onderbouwing voor het plan. Op 12 oktober 2018 werd het bij de gemeente ter inzage gelegd en de ingediende reacties hebben niet geleid tot weigering of aanpassingen. De gemeenteraad neemt binnenkort een definitief besluit. Dan kan de bouw beginnen!

Maarten Bosman

Nog vragen? Ik help je graag verder

Maarten Bosman

adviseur en oprichter
maarten@dutchplanners.nl
06 16 44 81 19

Meer hierover

Af en toe up-to-date? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.